lördag, maj 19, 2007

Jag har blivit mamma!

I torsdags förverkligades min och Majkis efterlängtade dröm - vi blev föräldrar åt en liten hundvalp. Ändå ner till Kalmar åkte vi för att hämta det lilla livet, 70 mil fram och tillbaka. Dagarna före vi skulle åka var vi hypernervösa och biljoner frågor bubblade i våra huvuden. Kommer den tycka om oss? Hur ofta ska den rastas? Vad måste vi inhandla? Hur ska han bli rumsren? När och hur mycket ska han äta? Alla dessa frågor (+ en drös till) och all oro blev som bortblåsta när vi väl var framme i Kalmar. Minnet av när vår lilla bebis kommer springande emot oss i full fart kommer jag aldrig att glömma, även om jag som gammal tant får minnessjukan.

Att ha en liten valp, har jag lärt mig, är exakt som att ha en liten människobebis. Sena nätter, tidiga mornar, avbruten sömn flera gånger varje natt och egentid när lilla knytet sussar. Men det är det värt. Det vägs upp av vilda lekar, blöta pussar, nafs i örsnibben, söta gnyenden, himmelska ögon, silkeslen päls och när han hoppar upp mitt knä och lägger sig tillrätta innan han somnar. Vår bebis är den sötaste och minsta krabat jag någonsin skådat!

Jag längtar redan till imorgon när jag kommer vakna av att han gnyende försöker hoppa upp i vår säng!

Jag hälsar vår lilla Franke välkommen hem!

6 kommentarer:

Sara med h sa...

Ååh, vad underbart det låter! Jag har ju sett hur söt lilla Franke var på bilderna, kan bara tänka mig hur gullig han är i verkliga livet! Jag hoppas verkligen att jag och Janne gör slag i saken snart och skaffar oss en hund vi med. Grattis til den nya familjemedlemmen!

Sofi med e sa...

Tack så mycket! Jag hoppas att ni också skaffar er en liten vovve, jag lovar att ni inte kommer ångra er.

Karin sa...

Grattis till lille voffsingen. Jag som känner mig färdig med familjebildandet... nu blev jag sugen på en hund! Finns det någon ras som rastar sig själv när det regnar/snöar/är för tidigt/för sent? Hmm... kanske ska tänka lite till på det där?

Sofi med e sa...

Tackar tackar! Det kan bli svårigheter med att hitta en sån sjävgående vovve. Hm, en vandrande pinne kanske vore något istället?

Frida sa...

Spännande med hund! Jag skulle också vilja ha en men anser att mina 26kvm är ett lör litet utrymme att delas med en hund och mig och att CSN har tillräkliga problem med att mätta mig.

Vad är det för ras?

Nu finns du länkad från min blogg till din, säg till om det inte är ok, ok?

Sofi med e sa...

Det är bara kul att du länkar till min blogg! Rasen heter Prazsky krysarik. Håll utkik, för inom kort lägger jag upp bilder på busfröet här!