fredag, januari 11, 2008

The saw 4

Jag har varit hos Specialisttandvården för att undersöka min knäppande käke. Den inte bara knäpper. Nej, den fastnar, hoppar, värker och förstör mina måltider genom att göra allt det föregående. Tandläkaren bestämde därför att ge mig en bettskena som jag ska använda 10 -12 timmar varje dygn. Och eftersom jag inte sover så mycket innebär det att jag även måste ha den en del vakna timmar också. I så fall blir det när ingen, absolut ingen, ser mig.

För att få en en bettskena som passar var tandläkaren tvungen att göra ett avtryck av min under- och överkäke. Detta innebar att jag fick en konstig plåtform, som fick mina tankar att vandra till filmerna The saw, inkörd i munnen som var fylld med en gul geggamojja och som smakade och såg ut som modellera. Den skulle sitta på käken i en minut på varje sida, och dessa minuter kändes som timmar. Jag fick andas genom näsan eftersom min mun var full av den gula geggamojjan, och jag kunde inte sluta tänka på The saw. Det kändes som jag var ett av offren och att min käke skulle ryckas ut om jag inte slet ut nyckeln till plåtformen, som fanns i tandläkarens mage, innan minuten var över.Min medverkan i filmen?

När minuten hade gått, kändes det som att min käke skulle slitas ut på riktigt. Den gula geggamojjan hade stelnat och formats efter mina tänder och tandläkaren fick ta i ordentligt för att få ut formen. Det kändes som att tand efter tand rycktes loss.

Inte nog med det. När utprovningen av bettskenan var överstökad utan några utslitna käkar, hade jag gul geggamojja över hela ansiktet som tandläkaren hade kletat dit. Jag tror och hoppas att jag fick bort allt innan jag påbörjade min färd hemåt - med käken i behåll men med gula spår efter den hemska saw-upplevelsen.


11 kommentarer:

Sara med H sa...

Ha ha ha, underhållande läsning, hemskt.....men underhållande! Jag har också genomlidit detta helvete när jag skulle skaffa tandställning. Min tandläkare lyckades göra någon liten miss i justeringen av den där stålmojängen, vilket resulterade i att jag inte bara fick göra avtryck en gång, utan TVÅ gånger, direkt efter varann!!!
-Du, det blev nån lite miss här så vi får göra om det!...är inte någonting du vill höra från din tandläkare.

Hoppas bettskenan kommer att vara till hjälp. Jag tycker att du kan ha den under dagen istället, speciellt under skoltid, ha ha!

Misswar sa...

Stackar dig!

Sofi med e sa...

Det är ingenting jag vill göra om så jag hoppas och ber till Tandläkarguden att den passar när jag ska prova ut den nästa vecka. Annars kanske det blir en uppföljare: The saw 5.

Sofi med e sa...

Det är ingenting jag vill göra om så jag hoppas och ber till Tandläkarguden att den passar när jag ska prova ut den nästa vecka. Annars kanske det blir en uppföljare: The saw 5.

Anonym sa...

Hihihihi.....
Jag vet hur hemskt det är, siss. Men du var modig!

Det ska bli kul att se dig i skenan. Du får inte glömma att hälla i vatten i burken när du tar ut skenan. Iiiiiuuuu = )
Kramar

Liselotte sa...

Vilken upplevelse! Jag skulle inte vilja en aktör i en saw film. Scary!!! Glöm inte att packa ner din skena i väskan när det bär iväg till kyrkornas stad. *ler*
Skämt å sido, hoppas den kan hjälpa dig med dina besvär!
Kram kram

Sofi med e sa...

Ni kan drömma om att jag kommer ha min bettskena inför publik, så roligt ska ni inte få ha det!

Jag hoppas innerligt att den kommer hjälpa för tandläkaren (som förresten har ett skepparkrans-skägg) skrämde upp mig med att ett ingrepp är nästa steg om inte skenan hjälper. Hjälp!

Husflugan sa...

Hade tandställning i gymnasiet (när alla andra hade plockat bort sina) och minns metallformen med fasa. Fast i min var geggan blå. Tandläkaren hade inte skepparkrans utan var en äldre dam som nog reglerat halva Eskilstunas tänder...

Själv har jag haft tandläkarhösten from hell: dra ut visdomstand i september, bita av en bit av en tand i december (följt av tandläkarbesök) och som grädde på moset lossnade en bit av en annan tand förra veckan när jag använde tandtråd! Så min bästa hemtentedag gick åt till att åka till farbror Baback och fixa gaddarna...

Hoppas att du klarar dig med skenan- du kan ju alltid ha den när du skriver hemtenta;-)

//Caroline

Sofi med e sa...

Det är inget vidare när tänderna spökar. Själv har jag två visdomständer som härjar emellanåt, och tandläkaren vill inte dra ut dem. "Nu för tiden drar man inte ut visdomständer" fick jag till svar när jag senast hade jätteont. Grr!
Baback! Det heter min tandläkare också, Baback Tassori tror jag, går du till Forskliniken?

Husflugan sa...

Vi har samma tandläkare! Och på mig har han minsann dragit ut en visdomstand... Jag var ärligt talat lite rädd för honom första gångerna jag var där, han spände ögonen i mig och sa: "Använder du din tandtråd? Varje dag? Annars kan du lika gärna strunta i att borsta dina tänder!". Men nu trivs vi ganska bra ihop, Baback och jag.

Sofi med e sa...

Sist jag var hos tandläkaren fick jag en akuttid så det var hos en annan tandläkare. Det var hon som nekade mig! Så kanske att jag ska kontakta Baback om han nu är en av dem som är för visdomstandutdragning.