torsdag, juni 19, 2008

Amatör-kommentatorer som kommenterar EM

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av fotboll, tills jag träffade Majki. Han tittar nämligen på alla matcher han kommer över och som har att göra med Champions league, Premier league, Allsvenskan, Uefa-cupen, OS, EM, VM och lite till. Detta har motvilligt ökat mitt intresse för den här sporten som förut skrämde mig eftersom jag själv var urusel på fotboll när jag spelade en kort period när jag var 7-8 år.

Nu vet jag vad offside är, halva West hams bakgrundshistoria, vem Thierry Henry är samt att Hammarby är det lag man ska hålla på.

Men när det är ett stort mästerskap som EM verkar de flesta bli intresserade av fotboll. Alla kommer med sina egna expert-kommentarer som om de satt i studion med Peter Jihde, och alla verkar ha något att säga om matchen och spelarnas insatser.

Visst är det roligt att alla engagerar sig och vill heja fram det svenska laget, men det irriterar mig något fruktansvärt att många, egentligen ointresserade fotbollstittare, tror att de är någon ny Hasse Backe eller Patrik Ekwall.

Titta på fotboll, men lämna expertkommentarerna till experterna.

1 kommentar:

Sara med H sa...

Ha ha, det är så sant så sant, och så irriterande. Hörde en kvinna på bussen som satt och pratade om det svenska landslaget som om hon kände dem personligen. "Nämen Ibra känner ju sig lite sliten nu va". Vad fan vet hon om det!