fredag, juli 01, 2011

Korsdrag

Idag har vi korsdrag här hemma. Vinden säger hej och dansar en vals. Och åskådarna blundar och njuter. Vilken perfekt ros, sa min vän. Jag funderar på en del människors ha-begär. Hur djävulskt vissa konsumerar, och att det liksom inte verkar finnas något stopp. Hur vissa tror att det är prylar och pengar som räknas, och det gör mig så ledsen. Men kanske att det är synd om dem här människorna. För de måste vara så olyckliga.

6 kommentarer:

Julia sa...

KOrsdrag är härligt. Rensar upp liksom. Ut med det gamla och in med den nya. Det kan ju alla som bara köper och köper testa. Att öppna sina fönster. :) Fina bilder!

en matsked grejer sa...

Vilken härlig blogg du har! Håller med dig hela vägen - livet handlar inte om grejer. Min blogg heter ju t o m en matsked grejer, men "själen" i livet är ju allt annat än det...

Kul att du hittade till mig o tack för att du tog dig tid att skriva en rad :)

Ha ett fint (kors)d(r)ag!
Kram Cecilia

Malin sa...

En sån fin blogg du har. Jag önskar nästan att man hade fått lykta på de där rosorna för jag tänker att de luktar fantastiskt.

Konsumtion är ju svårt att avsäga sig, är det inte platt-tv så är det en gammal tallrik man vill ha. Men bäst tycker jag om att odla något från små små fön.

tinajo sa...

Underbara rosor! Ja, jag ska väl inte påstå att jag INTE tycker om att konsumera mellan varven - jag blir glad av tex nya kläder och inredning. Men jag skenar aldrig iväg och handlar utöver min ekonomiska förmåga och jag köper bara sådant jag verkligen vill ha, så det känns OK ändå.

Nu när jag ska till USA så har jag sparat hårt i flera månader just för att jag ska kunna konsumera, för jag tycker det är så fantastiskt roligt att handla i det landet. :-)

Cecilia Bergman sa...

Mysig och hemtrevlig blogg, gillas :0)

Och visst är det sorgligt med konsumtionshets! Man vill så gärna slå på stoppknappen. Men det verkar inte vara så lätt.

pippilotta sa...

herrijisses vad jag känner mig konsumtionsträffad...fast jag försvarar mig med att det handlas en hel del på loppis och det är ju för en bra sak tycker jag ;) men när jag reser i jobbet (som designer) köper jag en del roliga prylar som inte går att få tag på här i Sverige...inte så lätt iaf. Fast visst är det kusligt med all stor konsumtion, det håller jag helt klart med dig om.