onsdag, september 03, 2008

Att sno straffar sig

Jag kom nyss upp från tvättstugan, som förövrigt ligger i huset bredvid vilket gör det hundra gånger jobbigare att tvätta. När jag ska tömma ena maskinen ser jag till min stora förskräckelse att mina vita sängkläder är rosa. ROSA! Jag börjar genast skylla på Micke i mitt huvud, eftersom han har ett gäng röda strumpor. Men nej. Boven är en handduk. En handduksjävel som Micke har snott av sina föräldrar, eftersom han tyckte att den var så stor och fluffig. Den är urblekt vinröd så jag trodde att den hade blivit tvättat minst femtio gånger, men där trodde jag uppenbarligen fel. Så jävla fel!

Eftersom jag har ett litet inslag av pedantism (?) i mig så började genast tankarna snurra i mitt huvud: Det där rosa kan jag absolut inte bädda med! Hur kommer jag smidigast till IKEA för att köpa nya billiga VITA sängkläder? Kanske kan göra skurtrasor av skiten...

Att sno straffar sig tydligen. Kom ihåg det, hur fluffigt det än är.

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Haha stackare! Inge kul att förstöra grejer i tvätten.. Jag brukar passa mig för att blanda vitt med färg, hur urtvättat det än är. Köp klorin vet ja, då blir nog sängkläderna som nya igen!

Sofi med e sa...

Tack för tipset!

Sara med H sa...

Haha, ja rosa sängkläder är ju inte så hett direkt. Fast du kanske kan göra det trendigt igen, om det nu nån gång varit trendigt vill säga. Jag föreslår att du startar kampanjen "bring rosa back".

Sofi med e sa...

Okej om de var rosa helt igenom, men dem här är lite rosavita. Spräckliga liksom.

Ewa sa...

Hehe, det där påminner mig om när jag hade jättefina gröna och vita sängkläder med tillhörande gröna underlakan. När jag skulle bädda rent i sängen hade underlakanen färgat av sig på de nya, fina, vita bäddmadrasserna... Kan säga att dessa underlakan åkte i soporna med en gång och sedan dess använder jag bara ljusa underlakan!