måndag, augusti 22, 2011

Hos mormor

Hemma hos mormor luktar det alltid mat. Och till trefikat tar hon alltid fram den fina kakburken med olika sorters kakor i. Det har alltid sett likadant ut. Mormors hantverk syns överallt. Virkade kuddar. Broderade tavlor och dukar. Och alltid raggsockor eller nåt annat påbörjat som ligger i korgen. Pelargonerna mår fridens. Jag räknade till femton blommor på Mårbackan. I hyllan i vardagsrummet krylllar det av fotografier på släkten. Jag och mina systrar står uppradade där. De tre musketörerna. Med försiktiga leenden. Och morfar. Han har hedersplatsen på linneskåpet i sovrummet.

Nu har mormor fått en ny vän och familjemedlem. Katten Ville. Som busar och far runt i hennes gardiner. Och som gärna kryper upp i hennes famn och sover. Och min mormor är så glad. För sällskapet. Tokigheterna. Och den ömsesidiga kärleken.7 kommentarer:

Leila sa...

Oj vilken fin ny kompis! Och fin mormor, har hon några pelargontips att dela med sig av månne? Min lilla mormor gick bort i april, man får passa på medan man har dem kvar..

Sophie sa...

Fine stemninger du skriver. Og så heldig, du er, at have din mormor endnu:)
Kram.

LyckligaPraliner ♥ sa...

Hejsan! Första gången jag kikar in här. Blev nyfiken och måste kolla vem Villa Viola är för vi har en gullig höna som heter Viola, fast vi säger också ViolaPiola. Knepig koppling det där jag vet :))

Vad mysigt med en mormor och det ser så hemtrevligt ut. Både söt mormor och söt katt! :)
Ann-Louise

pippilotta sa...

fin beskrivning och fina bilder. jag kan komma ihåg hur det doftade mat och kakbak hos min farmor. tack för påminnelsen :)

Villa Viola sa...

Om det där med mormor och pelargonerna. Hon säger bara att hon vattnar då och då. Och pratar lite med dem emellanåt. Men jag tror att hon har de grönaste fingrarna av oss alla.

Tack för att ni tittar in hos mig, och tusen tack för era fina kommentarer. Kram

Fröken Kajsa sa...

Det verkar osa kärlek hos din mormor, jättefint skrivet! Och bilden på pelargonerna, både motivet och fotot var underbart. Tittade in här första gången nu, efter att ha hittat dig på Instagram, och här ska jag stanna.

Anonym sa...

Du gjorde några bra poäng där. Jag gjorde en sökning på ämnet och hittade de flesta människor håller med sofiesvillaviola.blogspot.com