Igår skrapade jag ihop några vuxenpoäng genom att för första gången i mitt liv laga Gulasch. Men det tog tid. Minst en och en halv timme skulle det puttra på spisen, så nu jag kan även skryta med att jag även har gjort mitt första långkok (som äldre alltid säger).
Det var dock ett litet orosmoln. Nämligen vilken krydda som skulle vara i, kummin eller spiskummin. Recepten sade olika och jag läste även på nätet att spiskummin felaktigt kan benämnas som kummin. När jag var på sunk-konsum kom jag fram till att det bara måste vara spiskummin, eftersom det på baksidan av kummin-påsen stod att det används till bakning av bröd. Jaja, kummin hit och spiskummin dit. Gulaschen blev faktiskt jävligt god i slutändan, och även Micke och Franke gillade den.
Nästa vecka kanske jag kastar mig över nästa långkok - kalops.
Dagens äckligaste kommentar till mig av överförfriskad bänksittare på den skumma sidan av ån:
"Hej hunden! Får jag klappa matte?"
Fuck you säger jag bara.
De viktiga 15 minutrarna
16 timmar sedan
9 kommentarer:
Hej Sofi med e, och välkommen in i långkokens underbara värld. När jag råkade ramla över din blogg, och läsa det här inlägget, kunde jag bara inte låta bli. Se här mitt inlägg från ganska nyss. Kanske kan det inspirera till varianter på ditt recept...
http://gladigrytan.blogspot.com/2008/08/drag-i-gulaschen.html
Hehe, ja lite äcklig kommentar fast lite rolig :-)
Glad i grytan: Tackar! Jag kan nog få en del spännande intryck av din blogg. Kanske du kan svara på om det är kummin eller spiskummin som ska vara i Gulasch?
Ann: Bara pyttelite rolig om det hade varit värsta hunken. Men nu var det ju inte det. ;)
Hahaha, kommentaren är klockren, hunk eller icke-hunk.
Haha! Ja, slemmiga kommentarer kan man klara sig utan. Då är det bättre med vuxenpoäng för långkok! :)
Sofi med e: Jag brukar ju ha surkål till min gulasch, och i den har jag gärna lite kummin. Skulle tro att det är kummin som menas i ditt recept. Men tydligen blev det gott med spiskummin också, och då skulle jag säga att det är lika bra. Kan tänka mig att smaken då får en lite indisk inspiration.
Glad i grytan: Tack! Då var mysteriet löst. Kummin du sa, kummin det var. Då ska jag ha det i min nästa Gulasch.
Haha kommentaren är så bra att jag blir arg på mig själv att inte jag kom på den.
/Anton med A och N och en massa i mellan
You go girl! Kul att du gör långkok. Snacka om vuxen poäng! ;)
Kram
Skicka en kommentar