onsdag, mars 05, 2008

Trubbel i tvättstugan

Vad är det som gör att det alltid blir trubbel i tvättstugan? Och då menar jag inte med tvätten, utan med grannarna.

När jag kom ner till tvättstugan i god tid för att vika min tvätt innan min torktid gick ut, hade personen som skulle tvätta efter mig kastat ut alla mina sängkläder som låg i tumlaren. Kastat kanske är lite dramatiskt. Den personen hade lagt mina sängkläder på en äcklig bänk, och det värsta av allt är att denne dessutom hade slängt en vidrig kvalsterklutt av ludd ovanpå högen. Samma vidriga kvalsterklutt som jag tidigare noterade att den låg på golvet!

Nu är det krig tänkte jag. Men jag vågade mig inte på så mycket mer än att med en penna markera på tvättidslistan att man minsann får använda torkmöjligheterna en timma efter avslutad tvättid. Så det så!

5 kommentarer:

Sara med H sa...

Markera på tvättidslistan, nja, lite mjäkigt om jag får säga det själv. Du måste sätta upp en lapp Sofie. En arg lapp. Det är det enda sättet att kommunicera på i tvättstugan. Eller så kastar du ned det äckliga kvalsterluddet i grannens brevlåda. Det är den lite mer handgripliga approachen. Vad du än väljer så kommer det att ge effekt! Nädå, jag har aldrig haft tvättstugedispyter förut, inte alls...

Anonym sa...

Jag har alltid strul med tvätten....! =) Kul blogg! Kolla gärna in min med, http://helenekarlsson.blogspot.com
Kram, Helene

Sofi med e sa...

Jag måste nog skriva en arg lapp för att få rättvisa i tvättstugans värld. Tanten/gubben (för det är väl oftast dem som härjar i tvättstugan) ska inte få gå ur det här ostraffat!

Husflugan sa...

På dom bara! Säger jag som har bott tryggt med egen tvättmaskin i flera år... Men när jag bodde i Nyfors bodde jag i samma hus som ett demensboende så då kunde man hitta små tanter på de mest märkliga platser, bl a i tvättstugan. Då fick man hjälpa dem hem igen, deras lokalsinne var inte det bästa. men de ställde sällan till några bekymmer i tvättstugan.

jag röstar för övrigt för ludd-i-brevlåde-varianten!

Sofi med e sa...

Jag har också en tvättmaskin i lägenheten men när det är dags för stortvätt så är tvättstugan smidigare. Hellre en dement dam i tvättstugan än äckligt kvalsterludd på sängkläderna!