söndag, februari 25, 2007

En engelskalektion tack!

Hur kass är jag på engelska egentligen? Idag besannades det. Min Midisyster, 13 år, var här och det var meningen att jag skulle hjälpa henne med en engelskaläxa som hon släpade efter med. Jag var tvungen att tänka efter, inte en gång utan tre gånger innan jag kom på dom rätta orden och böjningarna som hon hade problem med. Jag tackar mitt svensk-engelska lexikon som jag har på datorn, men även min livlina Bästisen som hjälpte oss med en krånlig böjning av ett ord. Kan det vara så att det egentligen är enkelt, med tanke på att det är engelska på sjundeklassnivå, men att jag tänker i för krångliga banor? I hope so!

Den här helgen har varit så lugn och skön som jag hoppades på. Välgörande promenader, god mat - tack Lillstrumpa och Razz för middagen! - sovmorgnar, tv-spelande och slött tv-zappande.

2 kommentarer:

linn sa...

Hej!
Hihihi vad roligt med engelskan. Vad lätt man kan glömma sånt som man ju faktiskt en gång lärt sig.
Vad bra att du har haft en skön helg, det hade jag med. Inge bakis söndag den här helgen, nice!
Vi ses snart syrran!
Kramar

SOFIE sa...

Ja, det är inte ofta man tänker på hur ord ska böjas korrekt dom få gångerna man använder sig av engelska. Skolgrammatiken må vara bra att lära sig i grunden men det kan vara djävulskt svårt när man inte har pysslat med det på flera år. Jag hoppas för Midisysters skull, att jag ändå har lite skolgrammatik kvar i mig.
Goskramar