fredag, februari 23, 2007

Trytande tålamod, mutor och korvätning

Det blev inte bara ett avsnitt av Band of brothers igår kväll, det blev tre. Den serien är så spännande, rörande och realistisk att jag bara vill ha mer! Det blev orsaken till att min sovmorgon blev en aning längre än vad jag hade planerat, 11.30!? Skönt att sussa ut men jag var lite seg i huvudet när jag vaknade.

Segheten försvann garanterat efter att vi hade anlänt till IKEA. Det kryllade av folk, vilket vi hade kunnat lista ut i förväg eftersom det är löningshelg. Trångt, varmt och ett tålamod som höll på att ta slut. Men jag hittade några roliga grejer: en tv-bänk, gardiner till sovrummet, en bordslampa, en gardinstång, lite presentpapper och glödlampor. Och så självklart två kokta korvar efter ruschen och efter den långa väntan i kön till kassan, eftersom vi självklart valde fel kassa, den söliga kassan.

Så fort jag kom hem kastade jag mig över ihopsättandet av den nya fina tv-bänken. Det gick ganska smärtfritt med tanke på hur krångligt och knepigt det kan vara att få ihop ikeamöbler. Lampan satte jag nyss ihop och den får pryda det annars så mörka fönstret i matrummet. Gardinerna ville jag superdupergärna sätta upp men, men, men gardinstången glömde jag kvar i styvfars bil. Hm.

Min minisyster, åtta år, följde med oss till IKEA idag. Det var första gången som hon skulle dissa bollhavet och verkligen följa med in i butiken Efter en stund såg hon lite purken ut och då fick hon hoppa upp på vagnen (en sån som man har stora tunga varor på som man hämtar på ta-det-själv-lagret), och hon blev genast lite gladare. Men det höll inte i sig särskilt länge, nu ville hon promt till bollhavet! När vi kom till barnavdelningen sken hon upp när hon fick syn på ett rosa prinsessrum. "Ååh, ett sånt här rum vill ja ha!" Vi fick lirka lite med henne för att vi skulle få komma därifrån någon gång. Efter ytterligare en stund började hennes tålamod tryta igen, men jag mutade henne med en glass som hon skulle få så fort vi betalat våra varor. Det bet, men Minisyster kommer nog att dissa butiken nästa gång, och satsa på bollhavet istället.

Stort Ps. Jag tittade nyss min mejl, och jag klarade förvånansvärt nog duggan som jag hade igår. Jag känner mig otroligt glad och lättad!

3 kommentarer:

Linn sa...

Tjena syrran och ett stort grattis! Du klarade ju duggan som du prompt sa att du misslyckades med! Vad roligt! Du klarar ju mer än vad du tror! Nu kan du lägga det bakom dig!
Hoppas att du får din gardinstång snart, så de nya gardinerna kommer upp!
Ha en jätte skön och slapp helg! Det är precis vad jag ska göra: Slappa! Stora kramar

SOFIE sa...

Tack så mycket Lillstrumpa! Det känns otroligt skönt och roligt att jag klarade duggan. Styvfar ska komma förbi någon dag nu i helgen och hjälpa oss att borra dit gardinstången. Det är välkommet eftersom varken jag eller Majki är speciellt händigt lagda, och eftersom väggarna hos oss är allt annat än lätta att borra i.
Hoppas du får en skön helg!
Goskramar!

Mitch sa...

Att du klarade duggan var ingen överaskning för mig. Jag ska använda en gammal klyscha "du kan om du vill". Och så vill jag passa på att be om ursäk för att jag inte har varit så rolig dom sista 2-3 åren(kanske bra sista året), jag har haft alldeles för mycket uppe i min lilla hjärna. FÖRLÅT GULLIS du betyder sjukt mycket för mig och jag älskar dig.

XOXOXOXO